Veliki dan za Vrnjačku Banju!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić svoju posetu Vrnjačkoj Banji i proslavi jubileja 150 godina organizovanog turizma, započeo je prisustvom svečanom postavljanju kamena temeljca za izgradnju hotela “Merkur Palace” novog objekta specijalne bolnice Merkur. Kamen temeljac su postavili ministar zdravlja Zlatibor Lončar i direktor bolnice Dejan Stanojević, a prisustvovala je i ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović, ministar trgovine, telekomunikacija i turizma Rasim Ljajić, kao i direktor Koridora Srbije Zoran Babić.

Budući hotel, čija će izgradnja koštati oko osam miliona evra, prostiraće se na površini od 6.500 kvadratnih metara, a sadržaće 58 soba i apartmana. “Merkur Palace” biće namenjen za pružanje usluga zdravstvenog turizma, posedovaće wellness i Spa centar – sa otvorenim i zatvorenim bazenom, masažama i tretmanima, fitnes centar, estetsku medicinu, multifunkcionalnu salu, medicinski blok sa kompletnom dijagnostikom i terapijama.

Nakon postavljanja kamena temeljca za ovaj značajni projekat, predsednik Vučić je glavnom banjskom promenadom došao do Crkvenog brda, odakle je počela svečana akademija povodom proslave jubileja. Na akademiji su se okupljenima obratili Predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović i Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik Vučić se zahvalio građanima što su verovali u boljitak Vrnjačke Banje, istakao da je izdvojeno oko milion evra za renoviranje Doma zdravlja u Banji, na kome će radovi uskoro biti završeni i najavio početak izgradnje autoputa Pojate – Preljina. Takođe, predsednik je najavio da će se nastaviti ulaganje u Vrnjačku Banju, jer se svaki uloženi dinar u turizam višestruko isplati.

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here