Sreća ili umeće – pitanje je sad!

Ovo jelo je moja improvizacija, a ispalo je odlično! Napomena: susam je suvišan!

Sastojci:

  • Jedan manji svinjski biftek
  • Dva-tri mlada luka
  • Jedna srednja šargarepa
  • Suvi začin, biber, beli luk-granule
  • Pola limuna
  • Dve dobre kašičice meda
  • Kašika susama
  • 200 grama kukuruza šećerca
  • Pola većeg buketa brokolija

Priprema:

Biftek iseći na šnicle, svaku “utapkati” šakom i opet iseći na manje delove. Na malo maslinovog ulja propržiti mladi luk i šargarepu, a zatim dodati meso. Začiniti. Pržiti dok meso ne pobeli i pusti vodu. Sok od limuna i med dobro promešati i dodati mesu. Kada se napravi sos, sipati susam. Šećerac odvojeno kuvati dvadesetak minuta, a možete mu par minuta pred kraj dodati brokoli. Ocediti povrće i prebaciti ga u tiganj sa mesom. Krčkati sve zajedno još pet minuta.

 

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here