Dobre ideje, mašta, ples i humor na Međunarodnoj karnevalskoj povorci

0
1451

Međunarodna karnevalska povorka obojila Vranjačku Banju šarenim tonovima

Karneval koji se već 14 godina odžava u Vrnjačkoj Banji, svoj centralni trenutak doživljava poslednje večeri na kojoj se predstavlja nekoliko desetina različitih karnevalskih grupa iz raznih krajeva sveta. Ove godine u okviru Međunarodne karnevalske povorke predstavljeno je 27 grupa iz Srbije, Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Malezije, Kube i Brazila. U prisustvu predstavnika borda Federacije karnevalskih gradova Evrope i predsednika preko deset zemalja federacije, kao i velikog broja građanstva, publike i medija karneval je ove večeri prikazao svu raskoš ovakve vrste događaja.

Ovogodišnje grupe bile su vrlo raznovrsne kako po kreativnim idejama, tako i po starosnoj strukturi učesnika. Grupe sačinjene od najmlađih predstavnika kao što su: udružnje Olea i patuljci KUD-a Abrašević predstavljale su se kroz plesne tačke i mamile osmehe svih prisutnih. Seniorske karnevalske grupe takođe su izazvale simpatije, jer su svojim nastupima pokazale da i među starijom populacijom postoje dobre ideje i energija za učešće u ovakvim zabavnim programima. Ipak, kao i svih ranijih godina najveću pažnju su privukle karnevalske grupe iz Brazila sa njihovim atraktivnim kostimima, gde su prvim taktovima sambe sve prisutne podigle na noge. Ove grupe su na trenutak u Vrnjačku Banju prenele atmosferu Brazila koji je domaćin najvećeg svetskog karnevala u Riju.

Mažoretkinje iz Bele Crkve, plemići iz udruženja Olea, plesačice iz Brazila i Malezije, rubikove kocke iz Strumice, zvonari iz Rijeke, Sambalkinhas plesni klub iz Novog Sada, Jin i Jang iz Strumice, Disco Chicken Show Šoštanj, Rat i Mir Leskovac, Inex Cirkus Teatar Beograd, Kurentovanje Ptuj Slovenija, samo su mali deo grupa koje su izvele svoje nastupe.

Renoviranom banjskom promenadom prošetale su mažoretkinje, princeze, faraoni, raspevane kokoške, razigrane violine, Aladin sa čarobnom lampom i mnogi zanimljivi likovi iz bajki, istorije i filma. Dobro raspoloženi karnevalski voditeljski par pravio je dobar štimung između predstavljanja grupa i svojim šalama zabavljao publiku. Veče je završeno raskošnim vatrometom kao i svake godine, koji je sa Crkvenog brda osvetlio prepuni banjski trg. Celokupan utisak je da je ove završne večeri Vrnjački karneval uspeo da ostvari svoju svrhu, a to je dobra zabava uz velike ideje, kreativnost i maštu! Do sledeće godine, svakako će biti dosta utisaka za prepričavanje!

 

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here