Revija filmskih ostvarenja iz protekle i ove godine

Jedini festival u regionu i zemlji koji je posvećen scenaristima i njihovom delu, održaće se 46. put u Vrnjačkoj Banji, ove godine od 12. do 16. avgusta. Čitava manifestacija počeće svečanim otvaranjem na Trgu kulture, koji se nalazi u podnožju Crkvenog brda, na kome je smešten  Amfiteatar koji nosi ime po našem legendarnom glumcu Danilu Bati Stojkoviću. Uz muziku iz filmskih ostvarenja u izvođenju simfonijskog orkestra, crvenim tepihom na Trgu kulture, prodefilovaće  filmski stvaraoci, a premijerom filma “Ala je lep ovaj svet”, otpočeće  revija filmskih ostvarenja nastalih između dva festivala.

 

 

Prošlogodišnjim bogatim programom i organizacijom koja je podsećala na svetske događaje ovog tipa, podignut je nivo u odnosnu na pređašnje festivale. Svečano otvaranje na centralnom trgu, crveni tepih oko kog se formirao špalir zaljubljenika u sedmu umetnost kojim je prošetalo oko 300 slavnih glumaca i filmskih radnika, premijere filmova, između kojih su prikazani “Južni vetar 2 – Ubrzanje” i “Nečista krv – greh predaka”, obogatili su program festival uz već tradicionalnu Letnju školu filmske dramaturgije,  Simpozijum, kabaree, izložbe i promocije knjiga.

Ovog avgusta na Festivalu ćemo gledati ostvarenja: “Ala je lep ovaj svet”“Toma”, “Zlatni dečko”, “Leto kada sam naučila da letim”, “Bilo jednom u Srbiji”, “Pucnji u Marseju”, “Banović Strahinja” i mnoga druga. Poslednje festivalske večeri, nakon proglašenja najboljih na Letnjoj pozornici “Danilo Bata Stojković”, na Trgu kulture, u čast pobednika biće održan koncert u izvođenju lokalnog benda i poznatih glumaca.

Kompletan program ovogodišnjeg festivala možete pogledati na linku

PROGRAM FESTIVALA

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here