Trofejni srpski vaterpolista Nikola Rađen ovo leto, kao i prethodno provodi u Vrnjačkoj Banji, gde sa svojim vrhunskim timom trenira mališane u okviru kampa vodenih sportova “Number one”. Ovaj kamp okupio je decu iz celog sveta upravo u Vrnjačkoj Banji, gde uz svakodnevno angažovanje, pre svega Nikole kao koordinatora, dobijaju vrhunska znanja kako iz sporta, tako i iz kulture sportskog života. Građani Vrnjačke Banje već su navikli da na različitim lokacijama  viđaju plavo belu ekipu mladih sportista zajedno sa svojim učiteljima.

Kamp vodenih sportova „Number one“ i ove godine u Vrnjačkoj Banji. Zašto je br.1?
Sigurno će biti i narednih godina u Vrnjačkoj Banji. Nama se ovde mnogo svidja, odgovaraju nam uslovi, odgovara nam grad i sve što Banja ima lepo mi smo uspeli da iskoristimo i upotrebimo u korist kampa. Mislim da naziv „Number one“ govori sve, ipak smo mi br.1 u vaterpolu, tako da je i naziv logičan. Svi gosti koji su bili u Vrnjačkoj Banji i koji će doći su broj 1. Prošle godine na kampu je bilo preko 200 dece, a ove godine imamo isti broj mališana, s tim što ove godine kamp traje kraće. Veoma sam zadovoljan kako sve protiče, imamo više odigranih utakmica između sebe. Ove godine smo povećali broj trenera i kvalitet usluge i kamp je podignut na viši nivo. Sledeće godine idemo još više, da privučemo veći broj stranaca. Imamo ideju da napravimo pripreme za sve polaznike koledža. Kamp bi tako dobio novu primesu, jer je velika platforma. Prošle godine se rodila  ideja za septembar ove godine, kada ću ja krenuti sa svojim privatnim vaterpolo klubom da radim. Želja mi je da jednog dana napravim svoju akademiju.

Sve reći hvale upućene su za Vrnjačku Banju. Da li postoji nešto što nedostaje od uslova da vaterpolo u Vrnjačkoj Banji zaživi?
Mislim da je cela sportska politika usmerena ka Vrnjačkoj Banji, kada su mnogi sportovi u pitanju. Postoje novi bazeni, nove sale…Sve reprezentacije dolaze u banju, jer banja ima puno sadržaja i nudi dobre uslove. Što se našeg kampa tiče, mi smo prezadovoljni.

Šta za učesnike kampa „Number one“ predstavlja dolazak trenera Dejana Savića direktno iz Španije u Vrnjačku Banju sa zlatnom medaljom?
Oni su bili jako uzbuđeni kada su čuli da će Evropski šampioni doći u Vrnjačku Banju. Mi se trudimo da kada je zenit velikih takmičenja u vaterpolu, mi budemo ovde na kampu, a da ih deca koja ih gledaju na televiziji dočekaju i vide nakon uspeha i uživo pored bazena u kojem treniraju.

Koje su novine u kampu ove godine?
Ove godine smo obogatili sadržaj kampa sa sinhronim plivanjem. Imali smo 20 devojčica koje su trenirale sa trenerom iz Rusije koji je radio sa njima. Takodje smo imali i Master turnir veterana, a koristili smo priliku da u pauzama na utakmicama devojčice sinhronog plivanja izvedu neku od tački u vodi.

Obzirom da je i supruga javna ličnost, kako usklađujete posao i porodicu i da li Vas posećuje na kampu?
Oni su trenutno ovde sa mnom. Provodimo vreme zajedno koliko nam to obaveze dozvoljavaju.


TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here