Recept koji me je motivisao da spremam hleb tri dana zaredom. Šta dodati, ime Vam sve kaže!

@prokuvaj Cela Srbija je poludela za tvojim hlebom. Još ovakvih recepata, molim.

Sastojci:

  • 700 grama brašna, tip 500
  • 550 ml vode (10gr)
  • 1 kesica suvog kvasca
  • Kašičica šećera
  • Dve kašičice soli
  • Malo palente (za posipanje hleba)


U 200 ml vode sipati šećer i kvasac. Sačekati da se kvasac digne (oko deset minuta). U veću posudu sipati brašno i so. Dodati smesu sa kvascem i jos 350 ml vode. Dobro promešati, prekriti krpom posudu i ostaviti 45 minuta da se testo digne. Posudu u kojoj pečete hleb obložite pek papirom i zagrejte u rerni. Testo sipati u vruću posudu, odozgo pospite palentom I pecite 30 min na 250c, sa poklopcem, a onda ga sklonite i pecite još 15 minuta.

A gde je vruć hleb, tu mora da se stvori i neki lepi namaz. Zimski namaz. Da se topi u ustima. Dakle, namaz od čvaraka, tačnije droždine, kiselih krastavčića, jaja, majoneza i senfa. Kad je bal, nek je maskenbal!

Sastojci:

  • Tri kašičice droždine
  • 2 jajeta
  • 3-4 kisela krastavčića
  • Kašika majoneza
  • Kašičica senfa

Sjediniti sve u blenderu.

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here