Iako ima samo 23 godine, pevačica Marina Aksentijević iz Vrnjačke Banje, ima veliko iskustvo u muzičkim nastupima kako na događajima koji se odžavaju u Banji tako i širom Srbije. Ova svestrana devojka svojim talentom došla je do polufinalnog kruga takmičenja DiscoveredByCoke, koje je Coca-Cola kompanija organizovala u cilju podrške talentovanim ljudima da postanu prave muzičke zvezde.

Marina nam je u razgovoru otkrila kako se kod nje rodila ljubav prema muzici?
Ljubav prema muzici rodila se još u najranijem detinjstvu, i na to je veliki uticaj imala i moja mama koja je profesor muzičkog obrazovanja u Osnovnoj školi Popinski borci u Vrnjačkoj Banji. Zaista sam od malih nogu i prvih nastupa na dečijim festivalima kao što je “Raspevano proleće” znala da želim da se bavim muzikom i da je ista deo mene.

Iako je do sada imala puno nastupa neki su ipak ostali u posebnom sećanju.
Za svoje godine, zaista imam dosta iskustva. Kao pevačica nekoliko bendova u Vrnjačkoj Banji, iza mene je mnogo nastupa, kako na svirkama širom Srbije, tako i u samoj Banji. Posebno izdvojila Vrnjački Karneval i Lovefest, jer nastupati pred ‘svojim’ ljudima je uvek divno i opušteno! Pored toga dugogodišnje učešće na izboru za Frankofonu pesmu u Beogradu gde sam više puta odnosila pobedu, Coca Cola takmičenje… Svi ti nastupi su me izgradili kao interpretatora i vokala i mnogo mi pomogli da izgradim jedno vredno iskustvo koje će mi sigurno koristiti u daljim nastupima.

Da li si za takmičenje Dicovered by Coke imala neke posebne pripreme?
Nakon što sam saznala  da sam prošla u finale, radila intenzivno na pesmama moje mentorke Bojane Vunturišević kako bi u mojoj interpretaciji što bolje zvučale. Naravno, moram da naglasim da put do polufinala nije bilo lak i da sam prošla zahvaljujući glasovima publike. Publika je glasala prikupljanjem kodova iz CocaCole, u čemu su mi posebno pomogli prijatelji i porodica, kao i moji sugrađani,

i ovom prilikom bih se svima od srca zahvalila!

Šta za tebe znači ovo takmičenje i kakva su očekivanja?
Za mene je ovo pre svega, jedno divno i ogromno iskustvo od neprocenjivog značaja! Pored mene je bilo još 12 polufinalista i svi do jednog su divni i talentovani ljudi, muzičari i kolege.

Što se samog takmičenja tiče, imali smo prilike da slušamo odlična predavanja i dobijemo korisne savete uticajnih ljudi iz sveta muzike i muzičke produkcije, glume i plesa, što je prilika koja se ne dobija svaki dan. Takođe, dobili smo mogućnost da sa svojim mentorima odemo u pravi studio i snimimo jednu njihovu pesmu i da sarađujemo sa profesionalcima, što je takođe neprocenjivo iskustvo. Naravno, velika mi je želja bila da pobedim u svojoj grupi i prođem u finale, ali mislim da je sve ovo što sam navela pre daleko važnije i vrednije.

Da li je bilo treme?
Treme je bilo, naravno, ali one pozitivne. Ipak je trebalo nastupiti pred žirijem koji su činili Bojana Vunturišević, grupa SARS, Sara Jo i Leon, kao i pred drugim važnim ljudima iz sveta muzike, ali je iskustvo tu odigralo veliku ulogu i sve je zvučalo i izgledalo onako kako je i trebalo. Vrlo sam zadovoljna svojim nastupom!

Kakvi su članovi žirija bili prema Vama? Koji član žirija ti se najviše dopao?
Svi iz žirija su bili zaista divni i dali su nam mnogo saveta što ovako što u studiju, i bili su uz nas od početka do kraja. Sami smo birali mentore a moj izbor je bio Bojana Vunturišević 🙂!

Kakva je dalja procedura takmičenja?
Sada sledi finalni koncert koji će se održati 15.novembra u Hangaru u Beogradu, gde će se četvoro finalista boriti za pobedu. Želim im svu sreću i vidimo se tamo!

Otkrij nam šta Marina privatno voli pored muzike?

 

Uh, Marina je baš svestrana. Pored muzike, moja velika strast je teretana. Trudim se da tokom cele godine budem u formi i mislim da je to važno za nekoga ko se bavi javnim poslom, a i inače, svakome bih to preporučila. Sport je neverovatna stvar. Takođe, jezici su nešto što obožavam i čime sam odabrala da se u životu bavim. Govorim francuski, engleski i španski jezik. Obožavam i filmove.

Za kraj otkrij nam svoje omiljeno mesto u Vrnjačkoj Banji i šta bi preporučila svakom ko je poseti?
Obzirom na to da je Vrnjačka Banja moj grad i grad u kome sam odrasla, ne mogu posebno da izdvojim neko mesto – jer je celu volim i svaki deo nje ima neku posebnu draž. Svakako bih svakome preporučila da dođe i da je poseti, i da obavezno prošeta našim divnim vrnjačkim parkom i oseti taj poseban duh Vrnjačke Banje.

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here