Banjski đaci na 16. Međunarodnom turističkom sajamu u Ljubljani 

Više znanja za više turizma

Ove godine tim đaka Ugostiteljsko-turističke škole iz Vrnjačke Banje, učestvovaće na  16. Međunarodnom festivalu u Ljubljani, koji se organizuje 30. januara pod sloganom Više znanja za više turizma. U okviru predmeta Agencijsko i hotelijersko poslovanje,  sa mentorom nastavnicom Marijanom Đurađević, u Ljubljani će biti predstavljen veoma zanimljiv projekti zadatak na temu: Turistički suvenir moga kraja. Tim mladih turističkih tehničara Gavrilović Nevena, Jovanović Anđela,Veseljnović Sara, Marković Nikola, Miković Mihailo potrudili su se da realizuju svoje zanimljive ideje o inovativnim suvenirima kroz ovaj takmičarski projekat, koji su simbolično nazvali Nezaboravan trag Vrnjačkih parkova.
Suvnir mog kraja
Suvnir mog kraja

 

Istraživanje vođeno putem facebooka i google upitnika pokazalo je da su najataktivniji suveniri Vrnjačke Banje Most ljubavi, Japanski vrt i Vrabac Gočko. Uz rad koji predstavlja projekatnu ideju, tim mladih ljudi zajedno sa nastavnicom Marijanom, izradio je niz inovativnih suvenira od materijala za reciklažu iz školskog restorana Istre (flaše, kartonske kutije, čepovi..)  i  vune, kao tradicionalnog, obnovljivog resursa.
Uz izradu promotivnih materijala i osmišljavanje zanimljivog sajamskog nastupa koji će uključiti zanimljive kostime kao asocijaciju na banjske znamenitosti (učiteljica Nada, oficir Relja…) pa čak i mjuzikl, napravili su i promo fil koji predstavlja njihov projektni zadatak.

Mi im želimo puno sreće, iako u takmičarskom delu učestvuje 48 škola, pri čemu su samo dve iz Srbije, banjska ekipa jeć rimećena, sudeći po trenutnom stanju glasova!Na linku možete pogledati sve projektne radove i glasati za naše banjske favorite!

https://turisticna-zveza.si/spoti-2019/

Oficir Relja

 

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here