Deo pripreme za putovanje je i raspremanje frižidera od svih namirnica koje bi mogle da se pokvare dok nismo kod kuće. Pošto nisam imala neutralnu pavlaku, morala sam da se pomučim i napravim bešamel sos. Ispalo je verovatno ukusnije nego što bi sa pavlakom👌!

Sastojci:

  • Špagete
  • Pola pruta praziluka
  • Jedna manja tikvica
  • Pola pakovanja šampinjona
  • 100 gr šunke
  • So, biber
  • Kockica putera
  • Jedna puna kašika belog brašna
  • Mleko (oko 3dl)
  • Šaka kačkavalja


Priprema:

Propržiti praziluk, dodati šunku iseckanu na kockice. Kada pusti svoje arome i malo se uprži, dodajte pečurke i začine. Pred kraj ubacite tikvice, kada puste vodu, nek se krčka sve još par minuta. Otopiti puter i dodati beli luk, pržiti kratko uz konstantno mešanje na slabijoj vatri. Zatim dodati brašno, i nastaviti sa mešanjem jos jedan minut. Postepeno dodavati mleko, i kada dobijete dobru gustinu, dodajte još malo mleka i kačkavalj. Sve sjediniti, i preliti preko prethodno skuvane testenine.

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here