Osveženje u vrelim letnjim danima

0
5052

Otvoreni bazeni u Vrnjačkoj Banji!

Ukoliko ste odlučili da leto provedete u kraljici kontinenatlnog turizna, more vam uopšte neće nedostajati, jer Vrnjačka Banja poseduje nekoliko otvorenih bazena, od kojih neki podsećaju na morski ambijent.

Olimpijski bazen

Olimpijski bazen izgradjen je 1960. godine i nalazi se u blizini mineralnog izvora Snežnik. Ovaj objekat predstavlja značajnu turističku ponudu Vrnjačke Banje tokom letnje sezone. Tokom leta to je omiljeno sastajalište mladih koji u vrelim letnjim danima osveženje nalaze upravo na njemu. Sastoji se iz kompleksa od dva bazena od kojih je jedan dečiji, a drugi olimpijskih dimanzija 25x50m i dubine od 1,20m do 2,20m. Pored bazena postoji i poslovni objekat sa svlačionicama, ambulantom i spasilačkom službom, a takode postoji i uslužni objekat gde gosti bazena mogu da se osveže. Miris borove šume u neposrednoj blizini bazena opija i pruža jedno nesvakidašnje iskustvo

Radno vreme bazena je od 10h -18h.

Cena karte za odrasle je 200,00 dinara, za decu od 7 do 14 godina cena karte iznosi 150,00 dinara, dok deca do 7 godina starosti ne plaćaju ulaz.

Grabak bazeni

Bazeni Grabak se nalaze na sunčanim brežuljcima Vrnjačke Banje, udaljeni od centra samo 700m, okruženi prirodnim hladom grabove šume, ponudom pića i hrane, sa izuzetnim osobljem i jos izuzetnijom ponudom vina. U kompleksu Grabak se nalaze dva bazena, jedan za decu i jedan za odrasle, tereni za tenis, basket i odbojku na pesku. Vinarija Grabak poseduje i vinograd gde na licu mesta možete degustirati njihova vina.

Radno vreme bazena je od 10h – 18h.

Cena karte za odrasle iznosi 1.200,00 dinara za odrasle, deca od 7 do 12 godina plaćaju 600,00 dinara (u pratnji odrasle osobe), deca do 7 godina ne plaćaju ulazak.

Bazen Klobuk

Bazeni Klobuk nalaze se dva kilometara od izvora Snežnik prema Goču. Do bazena se stiže mini busom od restorana Snežnik, prevoz je besplatan za sve goste bazena. Polasci su na svakih 30 minuta.

Dimenzije velikog bazena su 25×12,5 m, prosečna dubina je 1,5 m, a najveća dubina 1,8 m. Pored njega tu je mali bazen za decu dimenzija 8×4 m sa dubinom od 0,5 m. U sklopu bazena Klobuk se nalazi i 80 ležaljki i suncobrana, kutak za mališane, restoran sa 100 mesta za sedenje… Za sve goste obezbeđen je besplatan parking za 40 vozilla.

Radno reme bazena je od 10h do 19h.

Cena karte za odrasle je 250,00 dinara, deca do sedam godina ne plaćaju ulaz.

Sunny hill aqua park

Aqua park se nalazi na centralnoj poziciji kompleksa, sa koje se pruža nezaboravan pogled. Udaljen je oko jednog kilometra od centra Vrnjačke Banje. U svojoj ponudi ima i caffe bar sa velikim izborom pića i hrane.

Radno vreme je od 10h – 18h.

Cena karte za odrasle iznosi 600,00 dinara, za decu od 5 do 12 godina cena je 300,00 dinara, deca do 5 godina ne plaćaju.

Solaris Resorts

U sklopu hotela Solaris se nalaze dva otvorena bazena.

Bio-dizajn bazen je bazen novog doba, u potpunosti usklađen sa prirodnim ambijentom i poseduje svoju plažu. Osmišljen je tako da pesak od kog je napravljen podseća na egzotične, tropske predele dalekih Sejšela. Doživljaj  letnje idile pospešuju i  tropske palme i suncobrani, VIP relax baldahini za “sunčanje u hladu”, veliki izbor pića i koktela kao i programi animacije za goste u vidu muzičkih igara i takmičenja na vodi. Bazen poseduje i plitak deo namenjen deci.

Drugi bazen je klasičnog dizajna, atraktivnim trščanim suncobranima, ležaljkama pored bazena i barom u vodi gde se možete osežiti uz veliki izbor pića i koktela.

Radno vreme bazena je od 10h-21h.

Cena karte za odrasle je 1.390,00 dinara, deca od 7 do 12 godina plaćaju 690,00 dinara, a deca do sedam godina koriste gratis bazen u pratnji jednog roditelja. Porodična karta iznosi 2.900,00 dinara. Poludnevna karta (od 16h do 21h) za odrasle iznosi 790,00 dinara, za decu od 7 do 12 godina 390,00 dinara, a porodična 1.700,00 dinara. Osiguranje iznosi 10 dinara po osobi.

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here