Publika ga je zavolela kao šoumena i frontmena „Zabranjenog pušenja“, scenaristu i jednog od glavnih glumaca u „Top listi nadrealista“, kasnije i kao frontmena „No smoking orcestra“, scenaristu i reditelja serijala „Složna braća“ i „Nadrealna televizija“. Ovaj svestrani umetnik i vizionar kojem u ličnoj karti piše Nenad Janković, ali ga cela nacija zna kao dr Neleta Karajlić koji već decenijama s ponosom i osmehom na licu nosi svoju „doktorsku titulu“ bio je gost vrnjačke biblioteke. Povod za gostovanje je njegova druga knjiga, roman “Solunska 28” čija je promocija upriličena u vrnjačkoj biblioteci Dr Dušan Radić.

U prijatnoj i opuštenoj atmosferi Nele je govorio i o svojoj prethodnoj knjizi “Fajront u Sarajevu”, ali se dotakao i tema koje se tiču njegove muzičke i glumačke karijere.

Nele je, kao i obično, imao duhovito i interesantno izlaganje, pa je to ohrabrilo nekolicinu njih iz publike da pitaju ono što ih zanima.

Na samom kraju večeri zainteresovani su mogli da kupe knjige po “diskontnim cenama” i sa potpisom autora.

Kao i na ranijim tribinama iz ciklusa “Rok i književnost” u ulozi moderatora se našao Miroslav Stašić

  

Tim portala Vrnjačka Banja razgovarao je sa Neletom nakon promocije, a ceo razgovor kao i video materijal sa promocije pogledajte u narednim prilozima.

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here