Postavljen kamen temeljac za objekat Merkur Palace

0
598

Početak gradnje novog turističkog kompleksa kakav još ne postoji u banjama Srbije
Kamen temeljac za izgradnju novog luksuznog objekta Merkur Palace, Specijalne bolnice Merkur, postavljen je juče u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.
Kamen temeljac su postavili direktor Merkura dr sci med Dejan Stanojević, ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predsednik Opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović. Događaju su prisustvovali i Ministar trgovine, turizma  i telekomunikacija Rasim Ljajić, Ministarka saobraćaja, gradjevine i infrastrukture Zorana Mihajlović, Zoran Đorđević Ministar rada, zapošlјavanja, boračkih i socijalnih pitanja kao i direktor Koridora Srbije Zoran Babić.

Ovom prilikom direktor Merkura izrazio je svoje zadovoljstvo povodom početka izgradnje novog objekta u godini u kojoj Vrnjačka Banja obeležava 150 godina organizovanog turizma. Istakao je da je Vila Splendor na čijem mestu će se naći Merkur Palace, napravljena pre 94 godine kada je Vrnjačka Banja definisana u Srbiji kao turističko mesto.  Direktor Stanojević naglasio je da u Merkuru trenutno boravi 736 gostiju, a da je ukupan kapacitet 775, što je 95% popunjenosti, i da se u bolnici leči više od 400 dijabetičara, što je, najveći broj na jednom mestu u celoj Evropi.

https://www.vrnjcispa.rs/wp-content/uploads/2018/07/merkur-palace-vrnjacka-banja.jpghttps://www.vrnjcispa.rs/wp-content/uploads/2018/07/merkur-palace-vrnjacka-banja-kameb.jpg

Ministar Lončar rekao je da je Merkur Palace velika investicija koja će se vratiti građanima Vrnjačke Banje, jer nakon izgradnje objekta taj centar posećivaće i inostrani gosti a proširenje kapaciteta u ustanovi povećaće i broj zaposlenih, kao i ljudi koji se specijalizuju.

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić istakao je činjenicu da je za protekle tri godine, broj noćenja u Vrnjačkoj Banji povećan za 40 odsto, pri čemu je država pomogla mesto sa 150 miliona dinara kroz različite projekte. Ministar je najavio i nove projekte koji će se realizovati u Vrnjačkoj Banji a to su rekonstrukcija Crkvenog brda i tunela iz drugog svetskog rata.

https://www.vrnjcispa.rs/wp-content/uploads/2018/07/merkur-palace-vrnjacka-banja-aleksandar-vucic.jpghttps://www.vrnjcispa.rs/wp-content/uploads/2018/07/merkur-palace-vrnjacka-banja-kamen-temeljac.jpg

Predsednik Republike Srbije izrazio je svoje zadovoljstvo što se rezultati reformi i investicionih projekata vide u Vrnjačkoj Banji. Posebno je istakao značaj medicinskog kadra, lekara i medicinskih sestara za dobro funkcionisanje zdravstvenog sistema i najavio poboljšanje uslova rada u ovoj delatnosti sa željom da medicinski radnici neće želeti da odlaze iz zemlje, već da će i Banja izgledati kao što izgledaju moderne strane banje.

Specijalna bolnica Merkur u prethodnoj deceniji uložila je značajna sopstvena sredstva u modernizaciju opreme, postojećih i  izgradnju novih objekata. Vizija daljeg razvoja ove ustanove bazira se na liderskoj poziciji ne samo u zemlji, već i u regionu. Da bi se to realizovalo bilo je neophodno da se izgradi objekat za pružanje usluga zdravstvenog turizma najvišeg nivoa i kvaliteta, kako za domaćeg tako i za inostranog, visoko platežnog i zahtevnog gosta.

 

 

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here