Na 43. Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, delo Ane Marije Rosi i Maje Todorović najbolje u konkurenciji 14 filmova.

Proteklih 5 dana u konkurenciji se nalazilo 14 domaćih igranih filmova, snimljenih između dva Vrnjačka festivala. Scenario za film “Ajvar”, koji su napisale Ana Marija Rosi i Maja Todorović – najbolji je na ovogodišnjem, 43. po redu Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji.

Melodramski intonirana priča, napisana i ostvarena van stereotipa i klišea, pokazuje nam svež i originalan način kraja jedne ljubavi –

obrazložio je svoju odluku festivalski žiri, koji su sačinjavali Biljana Maksić, Milan Nikodijević i Đorđe Milosavljević, prošlogodišnji pobednik sa filmom “Izgrednici”.

Drugu nagradu žiri je dodelio Milošu Avramoviću i Petru Mihajloviću za scenario filma “Južni vetar”, dok je treća nagrada pripala filmu “Delirijum tremens”, čiji scenario i režiju potpisuje Goran Marković.

Žiri grada domaćina repliku rimskog zlatnika dodelio je Lazaru Ristovskom, za doprinos afirmaciji i promociji vrnjačkog Festivala filmskog scenarija.

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here