Jaka magla umalo da odloži prvo poletanje sa novog aerodroma. Ipak, umesto u planirano vreme u 7:55h,  avion je poleteo sa malim kašnjenjem, čime je uspostavljen redovni avio-saobraćaj na aerodromu “Morava”.


Početkom decembra prvi let Er Srbije za Beč sa kraljevačkog aerodroma je otkazan, jer aerodrom nije ispunjavao uslove za bezbedno sletanje i poletanje aviona.

Karata za prvi let iz Kraljeva nije bilo u slobodnoj prodaji, a ka austrijskoj prestonici, između ostalih, krenuli su predstavnici Vlade, lokalnih samouprava i upravnih okruga.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja Boban Đurović kaže da je aerodrom u tom regionu bio želja i potreba u turističkom i privrednom smislu, kako bi bio povezan sa centrima u Srbiji i u Evropi.

“U turističkom smislu, za Vrnjačku Banju je to veliki poduhvat, jer smo imali veliki hendikep i primedbe i naših turista i turista iz inostravnstva koji su se žalili na dug transfer od Beograda do Vrnjačke Banje”, rekao je Đurović.

Izrazio je nadu da će u dogovoru sa “Er Srbijom” u narednom periodu dogovoriti čarter letove koji su turistički bitni za Vrnjačku Banju.

Er Srbija će ka Beču u zimskom redu letenja sa aerodroma “Morava” saobraćati dva puta nedeljno, utorkom i petkom, a u letnjem tri puta.

Od proleća se dva puta nedeljno očekuje i sezonska letnja linija ka Solunu.

Država će te dve linije do kraja 2021. subvencionisati sa oko 5,6 miliona evra.

Najavljeno je da će sledeće godine na “Moravi” početi izgradnja nove piste na koju će sletati veći putnički i transportni avioni. Redovni letovi na ovom aerodromu značajno će doprineti razvoju turizma kao i ukupne privrede regiona i otvoriti i ubrzati brojne šanse za poslovne aranžmane.

 

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here