Saveti make up profesionalca

0
2088

Želite da saznate trikove profesionalnih šminkera?

Mi smo za vas pitali našu sugrađanku, šminkerku Kristinu Mitrović, sve ono što vas zanima vezano za šminkanje, konturisanje lica, pokrivanje nedostataka i mana i još mnogo toga…

Kada i kako si počela da se bavis profesionalno ovim poslom?
Profesionalnim šminkanjem sam počela da se bavim pre godinu i po dana, a svoj zvanični Make – up Studio sam otvorila u septembru 2017. godine. Izuzetna ljubav i nadarenost prema lepim umetnostima i sklonost ka vizuelnom ulepšavanju stvari su pokrenuli moju veliku želju da se profesionalno bavim ulepšavanjem mojih dragih klijenata. Naravno, usledilo je i stručno usavršavanje mog talenta, tako da sam danas na dobrom putu da izgradim svoje ime u make – up svetu.
Šta je danas potrebno da neko mlad, pored talenta koji nosi u sebi postane profesionalni šminker?
Pored ljubavi i talenta potrebno je da osoba bude izuzetno požrtvovana, odgovorna, sigurna, puna tolerancije, i želje da udovolji različitim i najzahtevnijim željama klijenata.

Šta je trenutno najaktuelnije kada su u pitanju make up trendovi (koje boje, stilovi…)?                                                                                                                     

U toplim letnjom danima za dnevnu varijantu preporučujem lila ruž i natural look na očima, a za večernju varijantu plave senke, kao i lady look sa neodoljivim crvenim ružom.

Koji je tvoj savet za pravilnu negu lica posle profesionalne šminke?
Posle profesionalne šminke lice treba da bude dobro očišćeno. Preporučujem La Roche Posay gel, nakon umivanja najbolje je naneti prema mom iskustvu Sephorine maske, svako prema svom tipu lica i La Roche Posay Hydreane Extra Riche kremu.
Koje nedostatke na licu profesionalna šminka najbolje moze da sakrije, a koje dodatno da istakne?
Sve nedostatke profesionalna šminka može da sakrije. S’ tim da budem jasnija, depigmentaciju može da sakrije, kao i da ublaži oštre crte lica, ali reljef na koži ne. Nos vizuelno može da se ispravi, ali najviše grešaka je baš u konturi nosa, gde pogrešan pokret i nedovoljno procenjeno stanje nosa mogu da dovedu do lošeg efekta. Takođe, kod očiju gde su kapci spušteni i prisutne bore, šminkom možemo da prikrijemo taj nedostatak.
Da li više volis da radiš ono što mušterije zahtevaju ili kada ti prepuste da ti odlučis koji make up bi im najbolje stajao prema fizionomiji lica?
U principu najlepše je kada klijent ima formiranu viziju u skladu sa fizionomijom lica i kada zna sta mu najbolje stoji. Međutim, ukoliko klijent nema jasne smernice svog budućeg izgleda, tada ja sa svojim iskustvom stupam na scenu. I na kraju, ukoliko su klijentove želje potpuno u suprotnosti sa njegovom fizionomijom, onda pokušavam da pronadjem kompromisno rešenje, što u najvećem broju slučajeva i uspem na obostrano zadovoljstvo.
Koji su tvoji dalji planovi, da li će biti nekih novina u make up studiju Kristine Mitrović?

Moji planovi za dalje su da se permanentno usavršavam prateći rad experata u svojoj profesiji i koristeći najbolja raspoloživa iskustva. Što se tiče novina, biće ih u skorijoj budućnosti, ali ne bih iz razumljivih razloga sada precizirala o čemu je reč.

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here