Marina Aksentijević, mlada umetnica iz Vrnjačke Banje, na kraju 2021. godine predstavila je u Hotelu Park,  spot za svoju prvu pesmu “Snaga tvoje ljubavi”. Događaju su prisustvovali Marinini saradnici, prijatelji, članovi porodice i predstavnici lokalne samouprave. Marina će ovom pesmom  pokušati da obezbedi plasman na “RTS-ov izbor za Pesmu Evrovizije” sa kog će krajem februara 2022. godine, biti delegiran predstavnik Srbije na Eurosongu, u italijanskom Torinu.

Dok se spremamo da navijamo za ove mlade vrnjčane na Evroviziji, razgovarali smo sa Marinom o novoj pesmi, njenim planovima i idejama.

Pesma je prvobitno objavljena na engleskom jeziku, pod nazivom “Power of your love“, u drum’n’bass žanru. To je ujedno i malo “brža” verzija. Kada je objavljen konkurs za Beoviziju, želela sam da se prijavim za istu ali je uslov bio da pesma bude na srpskom jeziku pa sam došla na ideju da je preradimo. Srpska verzija je takođe brza, ali je aranžmanski drugačije odsvirana, sa živim instrumentima. Autor muzike je Marko Marjanovic, aranžman je radio Bullet bend u saradnji sa Dušanom Sarićem i uz moje angažovanje. Motiv pesme je naravno – ljubav!

Kako je došlo do saradnje sa vrnjčanima iz Bullet band-a?

Saradnja sa momcima iz Bulleta je došla spontano, to su prvenstveni moji drugari i kolege, sa kojima sam sarađivala od 2013.do 2015. Rastali smo se kada sam ja otišla za Beograd da studiram, ali smo ostali u kontaktu, i bila mi je čast da opet saradjujem sa njima. Moram da pomenem da klavijaturista Dusan Sarić, nije deo benda ali je pozvan da sa nama odsvira ovu pesmu, što je on odlično i vrlo profesionalno odradio. Ukoliko nas odaberu za Beoviziju, nastupaćemo svi zajedno i jako se radujem tome!

Tvoj rad i ispeh je dokaz da je moguće baviti se muzikom u malom mestu i ostvariti veliki uspeh. Šta bi poručila mladima kojima život van prestonice deluje kao ograničenje?

Možda zvuči kao kliše, ali moja iskrena poruka mladim talentima je da prate svoje snove, koliko god da su veliki, jer je apsolutno sve moguće! Da budu uporni, istrajni i odlučni, da ne postavljaju sebi granice u maštanju i sanjarenju, a uz to i da vredno rade i trude se. Svaki ozbiljan i kvalitetan rad se mora isplatiti kad tad. Ja sam zaista dokazala i sebi, ali i drugima, da je sve moguće ako to dovoljno želiš!

Za svaki veliki uspeh potrebna je podrška, pomoć i vera prjatelja, nastavlja Marina.

Od srca želim da zahvalim svim sponzorima, prvenstveno Opštini Vrnjačka Banja i predsedniku Bobanu Đuroviću, koji su zaista podržali sve moje ideje i zamisli, frizerskom salonu “Elit”, restoranu “Vir”, Bojani Bojić Stamenčić (šminka), i brendu “Zinnia kimono”. Bez njih ništa ne bi bilo ovako lepo! Svi zajedno smo uspeli kroz ovaj spot da ostvarimo još jedan dodatni cilj a to je promocija Vrnjačke Banje.

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here