U organizaciji kompanije „Energotehnika – Južna Bačka‟, sponzora Snuker saveza Srbije, Hotel „Fontana‟ u Vrnjačkoj Banji, bio je domaćin međunarodnog master turnira.

U periodu od 21. do 23. novembra u Vrnjačkoj Banji održan je prvi Serbian International Snukers Masters.

Pobednik na turniru je Jamie Clarke, jedan od desetorice profesionalnih igrača snukera na ovom takmičenju, koje je okupilo ukupno 32 igrača.

Ovaj događaj je od posebnog značaja za popularizaciju snukera u Srbiji jer kvalitetan turnir, sa značajnim nagradnim fondom, u regionu nije organizovan, ponosno konstatuje predsednik SSS Vladimir Kolaković.

“Zahvaljujući razumevanju kompanije „Južna Bačka‟, Savez je u situaciji da organizuje veoma kvalitetan turnir. Učestvovalo je 33 igrača, od kojih 10 profesionalaca, sadašnjih i bivših učesnika profi tura. Drugu trećinu činili su najbolji igrači iz Srbije i regiona, a treću najbolji amateri i najprespektivniji igrači iz cele Evrope po našoj oceni”, izjavio je predsednik SSS Vladimir Kolaković.

“Od posebnog je značaja što je prvi Internalni masters turnir održan u Vrnjačkoj Banji koja je turisrička destinacija broj jedan u Srbiji. Ovo je bila dobra prilika da pokažemo da smo dobri domaćini, da je Srbija moderna zemlja u razvoju. Svi učesnici su imali priliku da se upoznaju sa lepotama Srbije ali i da se uvere da postoji ozbiljna organizacija na nivou sportskih aktivnosti i organizacije Vrnjačke Banje kao destinacije”, izjavio je Zbiljić.

Snuker savez Srbije je vrlo mlad, osnovan je 2016. godine, a ovaj događaj doprineće dodatnoj popularizaciji ovog zanimljivog sporta. Snuker nije jedini sport koji kompanija „Energotehnika – Južna Bačka‟ finansira. Kao društveno-odgovorna kompanija pomogli su odbojkaškom klubu Vojvodina da  se vrati na sportsku scenu, a takođe aktivno podržavaju učesnike paraolimpijskog tima koji Srbiji donosi veliki broj medalja.

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here