DJ dvojac iz Vrnjačke Banje otvara Fire stage na Love festu

Muzičko putovanje DJ dvojca Trips & Tics (Jovan Hadži-Ristić i Dejan Nedeljković) počinje 2000-ih godina kada su se upoznali na jednoj od tada čestih žurki u klubu “Jezero” u Vrnjačkoj Banji. Ubrzo nakon toga postaju jako dobri prijatelji, sve češce zajedno posećuju žurke, individualno počinju da se bave dj-ingom i nalaze da im je muzički ukus jako sličan. Poslovne obaveze u različitim gradovima ih odvajaju na par godina sve do 2012-e kada su odlučili da žele da zajedno pokrenu projekat Trips & Tics. Od tada ređaju uspeh za uspehom i zavređuju veliko poštovanje svih artista sa kojima su sarađivali. Količina energije kojom zrače kada stanu za DJ pult, čini da niko ne može ostati ravnodušan prema muzici koju selektuju.

Kako je počela Vaša muzička karijera? Šta Vas je motivisalo da počnete da se bavite dj-ingom?
Kao i svaka prava i iskrena priča i naša počinje od ljubavi, ogromne ljubavi prema muzici. Kao prijatelji, poznajemo se skoro dve decenije i pre nego što smo pre šest godina pokrenuli projekat Trips & Tics imali smo višegodišnje individualne karijere. Shvatili smo da su nam muzički ukusi veoma slični, a ujedno i dovoljno različiti u finesama tako da se jako dobro dopunjujemo. Stvari i okolnosti su vodile jedna drugoj i danas smo tu gde jesmo, zahvaljujući upravo ljubavi prema muzici i uloženom trudu.

Vi prve večeri otvarate Fire stage! Kakav je osećaj za Vas što nastupate na jednom velikom festivalu kakav je Love Fest u svom rodnom mestu?
Velika je čast otvoriti program na glavnoj bini jednog festivala te veličine i ugleda kao što je Lovefest, posebno ako se uzme u obzir da se njihovog ovogodišnjeg linup-a ne bi postideli ni mnogo veći svetski festivali. Ponosni smo što se u našem gradu održava ovakav festival sa kojeg veliki broj gostiju svake godine sa sobom u svet ponese puno reči hvale za Vrnjačku Banju. Sa Lovefest-om imamo fenomenalnu saradnju već treću godinu za redom, a od prošle godine smo i stage manager-i H2O bine na kojoj smo nastupali 2016. i 2017.godine.

Kakva je Vaša procena ovogodišnjeg izbora izvođača na Love Fest-u?
Kao što smo već rekli, Lovefest-ovog ovogodišnjeg linup-a se ne bi postideli ni daleko veći svetski festivali, zbog toga celoj organizaciji koja stoji iza festivala treba odati veliko priznanje jer put do ovog uspeha nije bio ni jednostavan ni brz. Sa svojih 5 bina pokrili su širok spektar podžanrova elektronske muzike i za svaki odabrali vrhunske, renomirane domaće i svetske izvodjače.


Kako biste onda okarakterisali vaše setove? Šta publika da očekuje na nastupu na Love Fest-u?
Mi svo izvođači koji se ne ustručavaju da eksperimentišu sa muzikom ali naša osnova je uvek čvrst i energičan Techno. Lovefest ne možemo otvoriti muzikom koju inače vrtimo jer se ipak moramo prilagoditi satnici u kojoj nastupamo i zvukom zagolicati maštu publike, zagrejati je za spektakl koji će uslediti te večeri.

Ovo nije Vaš prvi nastup na jednom velikom muzičkom festivalu. Iskustva…
Da, ovo nije naš prvi veliki festival, ove godine smo imali svoj treći nastup za redom na Exit-u, ali bilo je i jako puno nastpa na manjim festivalima kao što su Dev9t, SeeJah i Vulkan fest. Svakom izvođaču, pa i nama, prija kada ispred sebe vidi veliki broj ljudi koji uživa i igra uz muziku koju ste za njih selektovali. To podiže samopouzdanje i ujedno vas tera da svaki sledeći put budete još bolji i kreativniji.

Osnivači ste organizacije Underground Connection. Kakve su aktivnosti ove organizacije?
Organizacija Underground Connection je naš zajednički projekat koji smo pokrenuli sa još trojicom kolega i prijatelja iz Kraljeva, Markom Milivojevićem (Cez), Aleksandarom Korićancem i Aleksandrom Grkovićem (BLACKsmith) koji će takođe nastupati na Lovefest-u. Underground Connection je nastao kao želja svih nas da u ovom delu Srbije probudimo uspavanu klubsku elektronsku scenu, jer, budimo realni, osim Lovefest-a tokom ostatka godine takvog sadržaja nema. Tokom dve i po godine, koliko organizacija postoji, ugostili smo veliki broj domaćih izvođača i stvorili pozamašnu publiku koja prati sve događaje naše organizacije, jer prepoznaju strast i iskrenost koju ulažemo. Sa velikom većinom izvođača koji su bili naši gosti smo izgradili prijateljski odnos i podržavaju nas u našem radu na šta smo veoma ponosni jer je to znak da se naš trud prepoznaje.

Gde Vas publika može redovno čuti?
Pored kluba “Escape” u Kraljevu, u kom smo rezidenti sa našim prijateljima i kolegama iz organizacije Underground Connection, možete nas čuti širom Srbije jer skoro da nema dela naše zemlje u kom nismo nastupali, a imali smo i više nastupa u Crnoj Gori. Veče pre početka Love festa bićemo u caffe bar-u Savka kao zagrevanje za predstojeći veliki događaj.

Ima li naziv Trips & Tics neko simbolično značenje?
Naziv je nastao sasvim slučajno, kao složenica izvedena od engleskog izraza Tips & Tricks koji smo malo sarkastično prekrstili prema svojim potrebama. Jedno vreme smo se čak i dvoumili da li da ga zadržimo, ali je nakon prve žurke ostao da nas prati kao talija. Nema neko posebno značenje, ali nas ipak prati standardno pitanje ko je Trips, a ko je Tics.

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here