Ljubitelji vina u Vrnjačkoj Banji mogu uživati u internacionalno cenjenim vinima  vinarije Grabak

Vinarija GRABAK se nalazi na sunčanim brežuljcima Vrnjačke Banje udaljena od centra samo 700 m. Kompleks vinarije je na površini od dva hektara gde se nalazi i vinograd sa 2.400 čokota vinove loze sorti: Prokupac, Cabernet Sauvignon, Merlot, Tamjanika, Sauvignon Blanc i Rizling.
U kompleksu vinarije GRABAK se nalazi i šumarak grabove šume po kome je i vinarija dobila i naziv.


Vinarija, osim proizvodnog dela, poseduje i vinski podrum sa degustacionom salom i smeštajnim kapacitetom u brvnari koja je okružena grabovom i hrastovom šumom.
U kompleksu su grabak se još nalaze dva bazena za relaksaciju i opuštanje i tereni za tenis, basket i odbojku na pesku. Vinarija GRABAK poseduje i vinograde i mimo kompleksa grabak.

“U kompleksu vinarije GRABAK možete da degustirate domaća vina dobijena od našeg grožđa odgajanog s ljubavlju i znanjem stečenog dve decenije u Italiji u prestižnim visokoškolskim ustanovama i vinarijama Toskane”,

rekao nam je Miloš Jovanović, vlasnik vinarije i bazena Grabak. Pogledajte intervju u kome smo sa njim razgovarali o putu od ideje do realizacije vinaraije u Vrnjačkoj Banji kao i o planovima za budućnost. Za video materijal i fotografije zaslužan je Nebojša Cvetković i njegova magija koja Vam slikom prenosi zašto ne smete propustiti posetu ovom jedinstvenom objektu!

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here