Sa direktorkom Lovefest-a Zlatanom Pavlović, razgovarali smo o programu, novitetima, bezbednosti, festivalskoj modi i svemu što zanima posetioce ovogodišnjeg festivala… Vremenski uslovi su nam omogućili da razgovor protekne u prijatnoj atmosferi u parku Jezero, lokaciji Lovefesta.

Dokle se stiglo sa pripremama za XII Lovefest?
Uglavnom su pripreme pri kraju. Izgleda kao posao rutine, ali iz godine u godinu se susrećemo sa novim izazovima. Uvek se trudimo da smislimo nešto novo, da vizuelno sve izgleda bolje, scenografija, ali i kompletan ugođaj da se razlikuje od predhodnog.

Šta je to po čemu se ovogodišnji festival razlikuje od onog prethodne godine?
Ove godine trajemo dan duže, imamo binu više i energy stage, mnogima omiljena bina je pomerena u samo srce Vrnjačkog parka, tako da će ove godine Energy stage izgledati kao još jedan festival u okviru Lovefesta.

Kada je muzika u pitanju, do kakvih promena, odnosno sa kakvim inovacijama se susrećemo ove godine. Live Stage ne postoji više, a šta je novo?
Ove godine Lovefest je u potpunosti okrenut elektronskoj muzici. Ne postoje drastične promene u smislu kvaliteta. Kao što smo i predhodnih godina pokušavali da edukujemo ljude šta je to kvalitetno u domenu elektronske muzike, različitim žanrovima u okviru elektronske muzike, tim putem nastavljamo i ove godine. Više od 135 izvođača za 4 dana nastupiće na Lovefestu.

Da li posetioci mogu kupiti ulaznice na dan festivala? Pitanje za sve one koji žele da posete Lovefest, a odlučili su to u poslednjem trenutku.
Na današnji dan u potpunosti su rasprodati četvorodnevni kompleti i ne mogu se kupiti u predprodaji. Pre samog početka festivala savetujemo da svi odu i kupe karte u nekoj od poslovnica Eventima ili Gigstix-a, a tokom samog festivala biće veoma ograničen broj ulaznica u prodaji, po redovnoj prodajnoj ceni.

U skladu sa vremenskim prilikama i terenom na kome se Lovefest održava, kakav dress code treba preporučiti posetiocima? Šta obuti?
Svakako su gumene čižme postale deo festivalske mode, pa je to i naša preporuka. Mi se nadamo suncu i lepom vremenu za sva četiri festivalska dana.

Kada je bezbednost u pitanju, da li je sve na vrhunskom nivou kao proteklih godina?
Ove godine je bezbednost podignuta na viši nivo, postoje tri kategorije u okviru kojih se se mi ove godine krećemo kada je reč o bezbednosti, pre svega tri prstena obezbeđenja. To je obezbeđenje koje kontroliše ko ulazi na festival i ko se kreće na festivalu. Sa druge strane tu je i festival ID, nešto što je uvedeno ove godine, kako bi se sprečila zloupotreba ulaznica, i kako bismo dodatno zaštitili sve naše posetioce.  Tu je i hitna pomoć, ekipa prve pomoći i Crvenog krsta, kao i nevladina organizacija „Regeneracija“ koja će zajedno sa nama pomoći da probamo da ljudima objasnimo da festival može da prođe bez preteranog unosa alkohola i bez korišćenja opijata. Zato smo pokrenuli kampanju #cuvamsebe gde želimo da skrenemo pažnju ljudima da je najbitnije da se lepo provedu, i da odgovorno uživaju u festivalu, a da posle toga nastave da normalno žive.

Photo by: Nebojša Cvetković

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here