Vrnjački karneval – oživljava renoviranu banjsku promenadu

0
803

 

Tradicionalni XIV Vrnjački karneval zvanično će biti otvoren večeras na trgu kod biblioteke. Ova popularna manifestacija koja u Vrnjačkoj Banji okuplja turiste svih uzrasta ove godine imaće zanimljiv i šarenolik program koji će se održati na dve centralne bine na platou kod Vrapca i trgu kod biblioteke. Ove godine u kojoj Vrnjačka Banja obeležava značajan jubilej od 150 godina organizovanog bavljenja turizmom, karnevalske bine biće postavljene na potpuno novom ambijentu renovirane promenade. Karnevalski program oživeće popularno šetalište koje će se gostima prikazati u svom punom sjaju. Propratni program uključiće i nekoliko sporednih lokacija u parku Vrnjačke Banje. 
Prve večeri nakon zvaničnog otvaranja na platou kod Vrapca održaće se izbor za zaštitno lice Vrnjačke Banje kao i festival narodne muzike “Jedna pesma jedna želja”. Neki od najboljih vokala naše muzičke scene ulepšaće gostima boravak u Vrnjačkoj Banji. Na festivalu učestvuje preko 20 imena zabavne i narodne muzike kao što su:dragana Mirković, Ljuba Aličić, Mira Škorić, Katarina Grujić, Šako Polumenta, Boban Rajović, Bojan Marović, Katarina Živković i mnogi drugi.

Koncept karnevala postao je veoma popularan u Srbiji prvoj deceniji 21. Veka i uneo je jedan novi manifestacioni koncept kako za goste tako i destinacije domaćine. Karneval je nekada predstavljao bal pod maskama i kostimiranje koje simbolizuje oslobađanje od svakodnevnih rutina i igranje uloga. Danas karneval predstavlja modernu kategoriju događaja koji uključuje raznovrsne sadržaje koji animiraju turiste na destinaciji, uz muziku popularnih izvođača, ples, druženje i zabavu, ali je i simbolika slobode i opuštanja, izlazak iz svakodnevnice i dalje srž karnevalskih okupljanja.

Foto by: X3M

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here