“Zlatni” selektor u Vrnjačkoj Banji

0
1035

Najveći strateg srpkog vaterpola, uživa u radu sa mladima

Dejan Savić је rekorder sa 444 utakmice odigrane za nacionalni tim, a u profesionalnoj karijeri postigao je 405 golova. Kao dirigent Nacionalnog tima, odnosno selektor beleži četri uzastopna zlata na Evropskom prvenstvu. Nakon nedavno osvojenog zlata u Španiji i dočeka u prestoci, dolazi u Vrnjačku Banju kao gost i predavač na kampu vodenih sportova Number one. Svoje utiske o vaterpolu, uspehu, kampu i Vrnjačkoj Banji ispričao je za naš Portal.

Čestitamo Vam na četvrtom uzastopno osvojenom evropskom zlatu! Srpski vaterpolo Vašom zaslugom beleži istorijske uspehe! Da li je osećaj drugačiji sada kada ste pored bazena?
Hvala na čestitkama, ali moram da Vas ispravim da srpski vaterpolo beleži neverovatne uspehe zahvaljujući pre svega igračima, koji slušaju muziku koju ja dirigujem. Definitivno je drugačiji osećaj u bazenu i izvan bazena. Mislim da je tu što se emocija tiče lepše igračkom kadru, jer realno, ja jedva čekam da se nešto završi da bi mi pao ozbiljan teret sa pleća i jednostavno se osećam potpuno emotivno ispražnjeno.

U Vrnjačku Banju stigli ste samo tri dana nakon osvojenog zlata u Španiji, za Vas nema predaha i vidi se posvećenost poslu. Ovde ste gost na kampu vodenih sportova Number one. Kakav je značaj ovog kampa za srpski vaterpolo i za budućnost istog?
Ovah kamp je pre svega jedna velika promocija našeg trofejnog sporta, a sa druge strane za mene je jedno drugačije iskustvo, rad sa decom koji u svojoj trenerskoj karijeri nisam imao, a opet sa treće strane je jedno veliko druženje u predivnom ambijentu i dobrim uslovima. Meni je ovo druga sezona da sam gost na kampu Number one koji je počeo prošle godine i mislim da je ovo jedno veliko iskustvo koje će, nadam se, u budućnosti biti još veće jer želimo da dovedemo ovaj kamp na ozbiljan i visok nivo kaliteta, što on već i jeste.

Kada ste spomenuli druženje, činjenica je da život jednog sportiste i trenera zahteva puno odricanja i da ste uglavnom u toj sferi. Da li se to odrazilo i na Vaš privatni život i da li su Vam i prijatelji pretežno iz sveta vaterpola?
Meni je sve u suštini vezano za vaterpolo i sport, pa tako i prijatelji, pogotovu ovde u Vrnjačkoj Banji gde ih imam dosta, jer Vrnjačka Banja je uvek bila grad vaterpola i siguran sam da ću sledeća dva dana provesti ne samo u druženju već i u raznim gurmanskim đakonijama sa prijateljima.

Da li je Vrnjačka Banja Vaša preporuka za odmor, hedonizam i uživanje?
Sigurno da jeste, ali ne samo Vrnjačka Banja nego i čitava Srbija pokazuje da imamo izuzetne lepote, gostoprimstvo i sigurno da možemo da jačamo domaći turizam, zašto da idemo bilo gde kada nam je sve tu.

Gospodin Nikola Rađen je najavio da će kamp Number one biti i narednih pet godina u Vrnjačkoj Banji, da li Vas možemo očekivati i narednog leta ovde?
Apsolutno, kao što sam i rekao ovaj kamp iz godine u godinu raste i siguran sam da će u budućnosti doći do jednog jako visokog nivoa u smislu pre svega struke, sve ostalo imamo na licu mesta.

TERME MERKUR

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here